Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Målvakten väljer att lämna KIF Örebro: "Känt att hon behöver få mer speltid"

Under torsdagen meddelade KIF Örebro att Mimmi Paulsson-Febo väljer att lämna klubben under uppehållet. – Mimmi känner att hon behöver spela matcher för att fortsätta utvecklas, säger KIF Örebros tränare Martin Skogman i ett pressmeddelande.

Annons

Efter en seger mot Djurgården igår kväll går Örebro på ledighet. Och under densamma väljer en av spelarna att lämna klubben.

Läs också: Kif Örebro skrev kontrakt med målvakt: "Det känns jättebra"

När laget samlas i slutet av juli igen är det utan Mimmi Paulsson-Febo, som lämnar klubben då hon känner att hon behöver få mer speltid.

Den 23-åriga målvakten har tillhört KIF Örebro sedan 2014, men känner nu att hon behöver få mer speltid för att kunna fortsätta utvecklas, enligt pressmeddelandet.

– Mimmi har känt att hon behöver få mer speltid för att fortsätta utvecklas som målvakt och har därför tagit beslutet att lämna oss nu uppehållet. Vi har gemensamt kommit överens om att den här lösningen blir bäst för henne, säger KIF Örebros chefstränare Martin Skogman i ett pressmeddelande.

KIF Örebro står nu utan en målvakt, och väntas presentera en ersättare under nästa vecka.

Att Mimmi lämnar klubben innebär dock inte att KIF släpper siktet på henne helt, och öppnar för att hon kan återkomma till klubben.

– Vi kommer naturligtvis att hålla kontakten med och följa Mimmi under hösten, så får vi se var vi landar till nästa år, säger Skogman.