Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Målvaktsskrällen i ÖSK-truppen

Här är målvaktsskrällen i ÖSK-truppen inför söndagens cupfinal mot IFK Göteborg.

På lördagen reste ÖSK-truppen till Göteborg inför söndagens cupfest. Västkusten visade sig vara på sitt allra mest gästovänliga humör.

- Det har regnat i princip hela tiden sen vi kom hit, säger assisterande tränaren Axel Kjäll efter träningspasset på Nya Ullevi på lördagseftermiddagen.

Hela 21 spelare fanns med på bussen ner. Detta på grund av skadeläget. Största frågetecket på förhand är målvakten Jacob Rinne som skadade sig i förra helgens bortamatch mot Häcken på finalarenan Gamla Ullevi.

Rinne genomförde vissa delar av lördagens träning men sannolikt kan han inte spela vilket betyder att Oscar Jansson som väntat vaktar målet.

Det öppnar också för en skräll på bänken i form av 18-årige Kalle Westdahl. Kalle har aldrig tidigare spelat i A-laget och i NA:s bildarkiv finns endast en bild på honom från 2010 när han säljer matchprogram.

I mars var Westdahl uttagen till ett breddläger med P18-landslaget på Bosön. För ett år sedan var han uttagen till en dubbellandskamp mot Belgien men tvingades då tacka nej på grund av skada.

- Det lutar åt Kalle, inte Jacob, medger Axel Kjäll.

”En ära att ingå i truppen mot Gbg! Kommer bli en fantastisk upplevelse!”, skriver Kalle Westdahl på Twitter.

Även Christer Lipovac, som varit långtidsskadad, finns med till Göteborg men är lär inte aspirera på en plats i den slutgiltiga matchtruppen.

I övrigt består truppen av samma 18 spelare som fanns med mot Häcken samt Patrik Haginge som är tillbaka efter sin pappaledighet.

När ÖSK tränade på Trängens A-plan i fredags spelade Haginge till vänster i fyrbackslinjen. Dessutom var Daniel Gustavsson tillbaka till vänster på mittfältet där Ayanda Nkili spelade centralt tillsammans med Robert Åhman-Persson. På topp testades Nordin Gerzic och Kalle Holmberg.

Om ÖSK-tränaren Alexander Axén väljer den uppställningen skulle det betyda att både Logi Valgardsson och Marcus Pode är utanför startelvan.

- Vi tittar på lite olika varianter. På dagens träning på Ullevi hade vi ”DG” och Pode på topp och Nordin och ”RÅP” centralt på mittfältet. Vi får summera de båda träningarna och ska jag vara ärlig har jag ingen aning om hur laget blir. I slutändan är det ”Alecs” beslut. Han får känna efter och gå på magkänsla, säger Kjäll.

ÖSK-truppen i söndagens cupfinal (19 spelare, en ska bort): Oscar Jansson, Kalle Westdahl, Daniel Björnquist, Eidur Sigurbjörnsson, Erik Moberg, Patrik Haginge, Ahmed Yasin, Ayanda Nkili, Robert Åhman-Persson, Daniel Gustavsson, Nordin Gerzic, Kalle Holmberg, Logi Valgardsson, Marcus Pode, Daniel Nordmark, Michael Seaton, Sebastian Ring, Christoffer Wiktorsson, Sam Mensah.

Dessutom finns Jacob Rinne och Christer Lipovac med till Göteborg.

Läs mycket mer inför cupfinalen i söndagens pappers-NA!