Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man gripen för drograttfylla efter polisjakt

En mc-förare i femtioårsåldern hemmahörande i Hällefors kommun greps på onsdagseftermiddagen efter en biljakt, misstänkt för bland annat drograttfylla.

Det var när en polispatrull från Karlskoga var på väg hemåt efter att ha genomfört fartkontroller som de blev uppmärksamma på mc-föraren som körde söderut på länsväg 205 mellan Grythyttan och Karlskoga. Motorcykeln saknade registreringsskyltar och när hastigheten uppmättes till 108 km/h på en 70-väg bestämde sig patrullen för att följa efter.

– Mannen drog i väg och när hastigheten uppskattades till 200 km/h så avbröt patrullen efterföljandet, säger Sven-Åke Hultman vid Hälleforspolisen.

Efter ett tag kunde patrullen ändå hinna i fatt mannen som fått bensinstopp. Då hade även en annan polispatrull från Karlskoga hunnit i fatt mannen från motsatt håll.

Mannen greps och fördes till sjukhus för provtagning sedan polisen fattat misstankar om att han var drogpåverkad. Han fick också vård av skador som han ådrog sig i samband med ingripandet.

Vid ingripandet upptäckte polisen att mannen saknade körkort.

Motorcykeln togs i beslag och mannen är nu misstänkt för drograttfylla, grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning och underlåtenhet att följa polismans tecken.

Han är sedan tidigare känd av polisen.