Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man hittades död i lägenhet – nu lägger polisen ned ärendet: "Inget brott har begåtts"

Polisen misstänker inte längre att ett brott begåtts i samband med att en 75-årig man förra veckan hittades död i en lägenhet i centrala Örebro. Vad som orsakat mannens död vill dock inte polisen berätta om.

Annons

Det var på förmiddagen den 27 mars som polisen larmades till en lägenhet i Örebro. Där påträffades en äldre man död. Polisen inledde en förundersökning gällande misstänkt mord alternativt dråp, då det fanns omständigheter som pekade i den riktningen. En kvinna som befann sig på platsen togs med för förhör, men kunde snart avföras från utredningen.

Kroppen fördes till Rättsmedicinalverket för obduktion.

– Nu har resultatet från den rättsmedicinska undersökningen kommit, och vi har hållit de förhör vi behövde. Vi kan konstatera att inget brott begåtts och ärendet kommer nu att bli nedlagt, säger Jonas Rydén, chef för avdelningen grova brott på Örebropolisen.

Vad har ni kunnat dra för slutsatser om orsaken till mannens död?

– Det finns andra orsaker till att han avlidit, men dem vill vi inte kommentera. De håller vi mellan oss och de anhöriga.

Det talades initialt om att mannen hade knivskador – hur kommenterar ni det?

– Ja, det var ju uppgifter om de första patrullerna på plats hade fått, men huruvida det stämde eller inte vill vi inte kommentera, säger Jonas Rydén.