Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man lockade flicka med hasch och alkohol – döms för en rad sexövergrepp mot barn

En 30-årig länsbo har dömts för en rad sexövergrepp mot en 14-årig flicka. Mannen gav flickan både hasch och alkohol.
Tingsrätten anser att det är "en massiv brottslighet" som mannen gjort sig skyldig till – men dömer honom endast till skyddstillsyn.

Annons

Den 30-åriga mannen och den 14-åriga flickan träffades på nätet och började umgås. Sedan 21 februari har mannen suttit häktad för att ha begått flera sexuella övergrepp mot flickan mellan maj och oktober förra året.

Mannen har försett flickan med både hasch och alkoholhaltiga drycker. När han fick kontaktförbud mot flickan i februari gjorde han sig skyldig till olaga förföljelse mot flickan genom att tränga sig in i hennes bostad.

Mannen döms på ett tiotal olika brott, även för flera fall av överträdelse av kontaktförbud samt olaga förföljelse mot flickans föräldrar.

"NN är övertygad om en massiv brottslighet som äger sådant sammantaget straffvärde att fängelsestraff svårligen kan undgås. Han har vidare övertygats om brott vars art påkallar fängelsepåföljd", skriver tingsrätten i sin dom.

Mannen har missbruksproblem och vissa psykiska besvär. Tingsrätten tog hänsyn till det när de beslutade om påföljden.

"Tingsrätten finner att NN bäst kan tillrättaföras till ett laglydigt leverne om påföljden bestäms till skyddstillsyn", skriver domstolen.

Mannen döms till skyddstillsyn och ska betala 140 000 kronor i skadestånd till flickan. Flickans föräldrar får omkring 40 000 kronor i skadestånd.

Mer läsning:

30-åring åtalas för flera sexövergrepp mot 14-årig flicka – försedde flickan med knark och alkohol

Man begärs häktad för flera sexövergrepp mot ett barn: "Han har besökt familjen trots kontaktförbud"