Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man mördad på öppen gata i Örebro i natt: "Vi är inne i ett väldigt känsligt skede"

 
Mordet vid Karl Johan-parken
Visa alla artiklar

En person har hittats död utanför ett flerfamiljshus vid Karl Johan-parken på Väster i Örebro under natten mot måndag. Polisen har inlett en förundersökning om mord.
– Ingen är frihetsberövad, säger Johan Wallenius, vakthavande befäl vid polisen.

Klockan 02.48 larmades polisen om att en livlös person hittats vid Karl Johan-parken. Polispatruller, däribland hundpatrull, ryckte ut och större delen av parken spärrades av. Personen var avliden och under natten har polisen genomfört förhör med vittnen och spårat med hund men ingen misstänkt var gripen vid 04.30.

Enligt uppgifter till NA har personen blivit huggen med ett tillhygge. Polisen kommenterade under tidiga morgonen inte tillvägagångssättet.

Vakthavande polisbefäl vill i nuläget heller inte gå in på var personen hittats eller kön och ålder på den avlidna personen, då anhöriga ett par timmar efter larmet ännu inte underrättats.

– Vi är inne i ett väldigt känsligt skede i utredningen och vill inte påverka eventuella vittnen, säger Johan Wallenius.

Hur lång tid tror ni att personen har varit död?

– Det är inte lång tid innan larmet, säger Johan Wallenius.

Alla iakttagelser i de västra delarna av Örebro under natten är intressanta i utredningen, menar Johan Wallenius.

Under måndagsmorgonen anlände polisens tekniker till platsen. Vid 10-tiden meddelade polisen att den avlidne mannen är född 1962.

Det finns fortfarande ingen misstänkt i ärendet.

Vet du mer? Tipsa oss här, skicka sms/mms till 72023 (inled meddelandet med NA) eller mejla [email protected].