Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man omkom efter trafikolycka

(UPPDATERAD 25/11 KL:11.06) En man omkom vid en trafikolycka i Hällefors under onsdagskvällen. Halt vägslag trolig orsak.

En man, född -37, omkom under onsdagskvällen i en trafikolycka när en personbil körde på en fotgängare någonstans i centrala Silvergruvan, Hällefors. Räddningstjänsten aktiverade en så kallas POSOM grupp (psykiskt och socialt omhändertagande) i området.

- Vi har aktiverat en stödgrupp som kan vara till hjälp för de anhöriga. Det brukar man göra vid olyckor där någon omkommer, berättade då insatsledaren från Bergslagens räddningstjänst Jörgen Kjellberg.

Larmet om olyckan kom till SOS runt 18.20-tiden. När ambulans kom till platsen ska personen ha varit avliden, enligt räddningstjänsten som var ambulanspersonalen behjälplig.

- Vi stängde av trafiken på platsen under arbetet, berättar Kjellberg.

Bilföraren ska enligt uppgift från räddningstjänsten vara chockad och komma att uppsöka sjukhus.

Teppo Mullfors vid Karlskogapolisen har hand om ärendet. Just nu föreligger inga brottsmisstankar.

- Det som har hänt kommer att utredas. Vad vi vet nu fick fordonet sladd på grund av det hala väglaget och kunde inte styra undan för mannen. Vi kommer att höra föraren ytterligare när det är möjligt. Han blev ganska chockad av händelsen, berättar Mullfors.