Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man påträffad livlös i vattendrag – avled på sjukhus

En man påträffades på lördagsförmiddagen livlös i ett vattendrag i centrala Kopparberg. När mannen drogs upp på land visade han livstecken och han fördes till sjukhus för livsuppehållande åtgärder. Men mannens liv gick inte att rädda.

Annons

Det var vid 11:15-tiden som allmänhet larmade SOS om att en livlös kropp låg i vattnet vid Uddnäs, i centrala Kopparberg.

– Personen drogs upp och läkare kallades till platsen. Mannen visade livstecken, säger Mats Öhman, pressinformatör på polisen, till NA vid 11:40-tiden.

Mannen transporterats därför med ambulans till Lindesbergs lasarett för vidare livsuppehållande åtgärder. Men klockan 12:40 meddelade sjukvården att mannens liv inte gått att rädda.

Polisen har ännu ingen bild av vad som hänt med personen eller av hur länge han legat i vattnet. Det finns inga vittnen som polisen känner till som kan berätta mer om vad som föregått händelsen.

– Vi har inte kunnat identifiera mannen. Men vi ska försöka ta hjälp av allmänheten, genom att inom kort gå ut med ett signalement. Vad jag känner till ska ingen vara anmäld försvunnen in området, säger Mats Öhman.

Polisen kan inte utesluta att ett brott begåtts.

– Poliserna på plats ska ha det med sig då de tittar på omständigheterna kring detta. Det ska man alltid ha innan man har kunnat slå fast motsatsen.

Kartan visar ungefärlig plats.