Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man skjuten i Boglundsängen

(Uppdaterad) Träffad av flera skott.

En ung man i 25-30-årsåldern sköts i Vivalla i natt.

- Han har träffats av flera skott, minst två, säger vakthavande befäl Kenneth Johannesson vid Örebropolisen.

Larmet om skottlossningen kom in till polisen klockan 01.32, det var offret själv som ringde. När polisen kom fram till Vivalla fanns offret i en lokal på Prologgatan, i närheten av Citygross.

- Han var ensam i lokalen, berättar Johannesson.

Offret fördes till USÖ. Han är nersövd och opererades tidigt i morse. Enligt USÖ är mannen svårt skadad och vårdas på intensivvårdsavdelningen.

Inga uppgifter har lämnats om var på kroppen han har skjutits.

Lokalen offret befann sig i ligger i ett av de äldre husen vid Prologgatan. Det är oklart vad det rör sig om för lokal och vad det bedrivs för verksamhet i den, men personen som disponerar lokalen använder den som någon slags samlingslokal.

Någon misstänkt gärningsman hade inte gripits tidigt i morse. Det är inte känt om offret vet vem gärningsmannen är. Något vapen hade heller inte påträffats. Polisen har spärrat av området runt brottsplatsen på Prologgatan för teknisk undersökning.