Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man sköts ner - mitt i julruschen

En person sköts på lördagseftermiddagen ner i centrala Örebro.
Mannen är förd till USÖ med allvarliga men ej livshotande skador.

Vittnesuppgifter säger att mannen blev skjuten på Stortorget för att sedan fly på Drottninggatan innan han föll ihop.

Enligt polisuppgifter till TT ska man ha träffats av skotten i bålen eller buken. Enligt en presskommuniké från USÖ är mannen allvarligt men ej livshotande skadad.

Polisen spärrade av ett stort område i närheten av Stortorget. Avspärrningen, som senare togs ner,  började på Drottninggatan mitt mellan Nygatan och Stortorget. Avspärrningen fortsatte hela vägen till Nikolaikyrkan där en del av gräsmattan är inhägnad av polisen.

– En person i 20- 25-årsåldern har blivit skjuten med två skott. Vi rubricerar händelsen som mordförsök. Vi har spärrat av och håller förhör. Det var väldigt mycket folk i rörelse, säger yttre kommissarie Torbjörn Roos. 

Polisens kommunikationschef Mats Nylén hade vid 17-tiden sin telefon avstängd, men ger följande kommentar på sitt mobilsvar:

– I dag på eftermiddagen 15.26 fick polisen larm om en skottlossning på Drottninggatan i centrala Örebro, mitt emot Nikolaikyrkan. Det visade sig att en yngre man som är medlem i ett av de två kriminella gäng som bråkar med varandra i Örebro sedan några veckor blivit nedskjuten och skadad och förd till sjukhus.

– Jag har inga detaljerade uppgifter om hur illa det är, men han var i alla fall vid när ambulansen kom till platsen. Nu håller ett stort polispådrag på att leta efter de som utfört beskjutningen.

Enligt de allra första vittnesuppgifterna, som bedömdes som mycket trovärdiga, skulle skjutningen ha inträffat inne på gallerian Vågen. De uppgifterna var felaktiga. NA beklagar detta.

Mer info kommer.