Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många A-traktorer riskerar körförbud i Örebro län: "Finns A-traktorer på våra vägar som inte är trafiksäkra"

Snart införs krav på kontrollbesiktning för A-traktorer. Det innebär att totalt 620 A-traktorer i Örebro län riskerar körförbud.
– I dagsläget vet vi att det finns A-traktorer på våra vägar som inte är trafiksäkra, säger Anders Gunneriusson, utredare på Transportstyrelsen i ett pressmeddelande.

Annons

Den 20 maj införs kravet för kontrollbesiktning. I Sverige finns totalt 15 789 A-traktorer som måste besiktas senast i maj och i dagsläget har endast 445 fordon genomgått besiktningen.

Enligt de nya reglerna måste A-traktorer besiktas senast 24 månader efter den månad då den föregående godkända besiktningen gjordes.

Bara åtta fordon har hittills genomgått kontrollbesiktningen. Det innebär att totalt 620 A-traktorer måste besiktas, annars väntar körförbud. Det kan jämföras med Västmanland där siffran är 392.

– I dagsläget vet vi att det finns A-traktorer på våra vägar som inte är trafiksäkra. När dessa fordon nu behöver besiktas hoppas vi att den situationen ska upphöra, säger Anders Gunneriusson, utredare på Transportstyrelsen.

Läs också:

► Polisen tog flera A-traktorer i beslag: "Fara för andra medtrafikanter"

Trimmad a-traktor beslagtogs – här är polisens uppmaning till alla föräldrar