Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många amerikanare och någon engelsman

Årets första bilträff i Lindesberg såg ut att regna inne, men solen tittade fram lagom som de första bilarna rullade in på gräsmattorna nedanför Café Oscar och kyrkan. Rikard Kanlén i arrangerande SHRA kunde andas ut och börja dela ut gratislotter till deltagarna.

– Vädret stämmer inget vidare med prognosen, men så länge det är sol så är jag nöjd. Hade det regnat hade jag fått stå och prata med Martin istället för att vinka in bilarna, konstaterade han.

Redan efter tio minuter fanns det mycket att titta på och diskutera över en kopp på kaféet.

Olov Andersson i Hammarby var där med sin Ford F100 av 55 års modell. En lastbil han köpte i höstas och ännu inte har hunnit köra så mycket.

– Chevorna är vanligare, men jag har alltid velat ha en sådan här.

Så när den dök upp högg han. För den oinvigde ser den ut som alltigenom original, men skenet bedrar lite. Olov avslöjar att det sitter en Mustangmotor från 1970 under huven istället för originalspisen.

Motorträffarnas signum är att om det rullar är det välkommet, vilket gladde Torbjörn Wilén från Ervalla. Han rullade in i en av sina sju Morris 1100.

– Kul att få vara med. Det är inte alltid de släpper in annat än amerikanare.

Klas Holmquist

0581-844 64

[email protected]