Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många bollar i korgen på Kumlaby skola

Vanliga matcher, straffkastävlingar och dribblingstävlingar. Allt rymdes i Kumlaby skola i går.

Tolv lag, både tjejer och killar, ställde upp i den basketturnering som Ekeby-Kumla basket arrangerade i går.

Det var full fart på fyra planer under merparten av dagen.

”Vi är gröna, vi är bäst, vi kan göra vad som helst” hördes ropen från sidan av planen. Där stod tjejerna i Örebro Multi Basketklubbs ena lag och hejade på sina kompisar.

Gårdagens turnering var den andra laget deltagit i.

– Men vi tränar två gånger i veckan i Vivallaskolan, berättade Malika Boyallala, som tränar laget.

Flera av dem har hunnit träna både två och tre gånger. När NA var där kring lunch hade de vunnit några matcher och förlorat några.

– Nu får ni gå och äta, manade tränaren.

– Jag har redan ätit, min mage sprängs, konstaterade Amina Ghezali, som passat på att äta den medhavda maten under en paus i spelprogrammet.

Detsamma gjorde Hanna Torstensson några bänkar bort. Tillsammans med kompisen Ingrid Holmquist satt hon och tittade när lagkompisarna spelade.

– Vi har fått dela upp oss i två lag, för det var ett lag som inte kom, förklarar Ingrid.

– Och det var bra för annars hade vi fått spela jättelite, fyller Lisa Rasmusson i.

De blåklädda tjejerna representerade KFUM Örebro, men tjejerna själva kopplade ihop sig med det populära basketlaget i filmserien ”High School Musical”.

–Egentligen heter vi Wild cats, förklarar tjejerna

Ekeby Kumla basket var arrangerande förening och ledarna såg till så att allt flöt på ordentligt. Spelarna koncentrerade sig på spelet. Även om det kunde vara svårt i bland. Ida Bergwall i Ekeby Kumla lag 1 var med i straffkasttävlingen.

– Det känns lite stressigt, att man ska hinna få i bollarna, berättade hon efter att laget klarat av att få i tre straffkast under en minut.

Efter det var det officiell lunchpaus och efter det, så klart, mera basket.