Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många har protesterat

Sedan Mats Olofssons och Peter Ericsons byggplaner för gärdet intill fritidshusområdet i Lejonbacken blev känt har såväl protestlistor som inlagor till myndigheterna duggat tätt.

Ofta blir det protester, yttranden och inlagor när exploateringar och förtätningar planeras, men sällan är omfattningen av dessa lika stora som de varit i fallet Lejonbacken. Flera uppsatsliknande inlagor har satt tjänstemännen på Bergslagens miljö- och byggförvaltning i arbete och argumenten har bara i fåtalet fall rört egenintressen som störd ro eller sämre utsikt. Oftare har inlagorna rört natur-, miljö-, eller kulturmiljöintressen. Vissa yttranden har dessutom menat att BMB:s hanterande av ärendet varit klandervärt och juridik och överklaganden av beslut och åtgärder har blivit följden och därefter hamnat i länsrätten för beslut.

Sedan stadsarkitekten Per Granlunds förslag till detalj för området presenterades har yttrandena varit fler än någonsin. Högen av inlagor visar att engagemanget hos ett antal fritidsboende är extremt stort, precis som motståndet mot att Lejonbackens fritidshusområde byggs ut.