Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många ideella krafter

Inte förrän efter midnatt, natten till i dag, släcktes lamporna i Esabhallen. Fem intensiva cupdagar är över för såväl spelare som den ideella funktionärsstaben.

Annons

Laxå IF har än en gång rott det gigantiska arrangörsskapet med nyårscupen i hamn. Inget ger sig självt, och inte heller ett gott resultat, utan en stor och välorganiserad funktionärsstyrka. Och sådana har föreningen rutin på att skapa.

Runt 100-talet föräldrar har från tidiga morgon till sena natten sett till så servering, sekretariat och inte minst alla deltagande lag har fått sin service. Spindeln i nätet, Robban Larsson, har outtröttligt matat in resultaten på sin dator så vem som helst snabbt som ögat kunnat följa turneringen från andra platser än Esabhallen.

Stor hjälp har klubben även haft av sina ungdomsspelare från olika lag. Högt upp på sekretariathyllan satt i går damlagsspelarna Jenny Larsson och Josefine Toftling. Deras jobb var att under 22 matcher titta ut vilken spelare som skulle bli matchens lirare.

– Vi gick upp kvart i sex i morse och var här klockan sju, sade Jenny.

Hur tar ni då ut matchens lirare?

– Vi tittar på dem som sticker ut och gör det där lilla extra, förklarar Josefine.

På planen agerar flera duktiga ungdomsdomare, också från föreningens egna led. Under de fem dagarna blir det förstås mängder av matcher att döma. Man kan ju ställa sig frågan vilka som är tröttast i dag, spelarna eller funktionärerna? Spelarna har förstås ett plus eftersom jullovet fortsätter än några dagar att sova ut på.

Annons