Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många unga på miljöpartiets lista

Kommunalråden Fredrik Persson och Gabriella Blomgren hamnade i topp på miljöpartiets lista till kommunfullmäktige i Örebro. Bland de första 15 namnen finns tre personer som är 20 år.

De flesta på listan är aktiva i olika nämnder i Örebro kommun. Flera av dem som har valts in kommer från Grön ungdom. På femte plats finns Niclas Persson som är 20 år och pluggar till teckenspråkstolk. Han skriver på en hemsida att han är glad att så många unga har valts in.

”Det stora problemet har enligt valberedningen varit att lyckas representera de lite äldre männen. Jag gillar att Miljöpartiet de gröna har så mycket unga medlemmar att vi måste kvotera in lite äldre”, skriver Niclas Persson.

Miljöpartiets lista skapas av valberedningen och godkänns sedan vid ett medlemsmöte. På listans översta tio platser finns också Ia Malmqvist, Michael Horvath, Helena Bosved, Lotta Söärman, Gunnar Oest, Torbjörn Ställberg och Ulrika Eriksson.