Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många val på vägen mot ett fossilfritt samhälle

Annons

Replik  på replik (NA 26 april) och dess insändare (13 april) om vindkraft och om den sortens elkraft är smutsig.

Intressant att läsa era tankar om framtiden och Sveriges elproduktion. ( NA 13 april och 26 april)

Ska vi få landet helt fossilbränslefritt ?

Ska vi äventyra många tusentals år framåt på jorden genom att satsa på kärnkraft? Hur gör vi med det radioaktiva avfall som redan skapas i detta nu ?

Vad ska prioriteras: vindkraft (med sitt höga ljudsus och propellervingar i plast) men med en helt naturligt producerad el?

Solkraft: som kräver sällsynta mineraler och har en hög investeringskostnad men kommer ur en lika naturlig och oskadlig källa det vill säga solen? Och insatsen betalar sig efter något årtionde.

Vattenkraft: som hindrar älvarnas naturliga lopp och kraft (fisk som leker) – men som är miljövänlig och fungerar utan skadliga utsläpp och avgaser?

I klimatets akuta kris kan vi välja de naturligaste vägarna till el (tycker jag).

Varje bilists utsläpp och varje resa räknas. Varje 100 procentigt förnybar elproducent sorteras till miljöhjältarna. Det är stora viktiga frågor med lokala miljövänliga lösningar.

Var och en har vi möjlighet till aktion!

Jag tror att mindre vindkraftverk och solcellspanel som går att ha på tomten kan räcka långt för dem som själva har plats och råd för det. Då behöver ljudet inte störa så mycket. Vi som bor i lägenhet får köpa 100 procentig miljöel av elbolag.

Jag bor nära en motorväg och byter gärna till vindsnurror. För mig är det mest viktigt att vi klarar vårt lands omställning till fossilfritt.

Hanna Sjöberg

Naturskyddsföreningen Örebrokretsen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons