Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många vill bli volontärer

 
Vi bryr oss
Visa alla artiklar

I en nationell kampanj efterlyser Röda Korset volontärer. Den senaste veckan har gensvaret varit stort – så även i Örebro. – Helt fantastiskt, säger den lokale ordföranden.

Den senaste veckan har intresset för att bli volontär ökat ordentligt.

– Senaste veckan har varit helt fantastiskt. Sen har vi inte jättemycket verksamhet uppbyggt, säger Margaretha Ekström, ordförande i samverkansrådet för Röda Korset i Örebro kommun.

Margaretha Ekström tror att det stora intresset för att bli volontär beror på den just nu mycket uppmärksammade flyktingkrisen.

Röda Korset i Örebro kommun har framför allt tre verksamheter – var av två (kuragegruppen och mentorsverksamheten) är kopplade till asyl och migration.

– Mentorsverksamheten där vi har mentorer för ungdomar över 18 år har vi fått in så många volontärer att vi fått stoppa intagningen, säger Margaretha Ekström.

De märker också av intressen för verksamheter som inte finns i dag.

– Vi har familjer som vill ta emot familjer. Ungefär som ”Halv åtta hos mig”. Men en sådan verksamhet har vi inte uppbyggd. Det är ju synd men allt har kommit så hastigt, säger Margaretha Ekström.

Hon är även mycket glad för den givmildhet som de märkt av när de ute med bössorna på stan.