Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många ville se nya Kulturum

Otroligt! Vad fint! Så luftigt här är. Det här bara måste vara bra för Lindeskolan och Lindesberg. Lovorden var många bland alla dem som deltog på invigningen av Kulturum.

Här ska kulturskolan Garnalia hålla till, liksom Lindeskolans esteter och media.

Intresset för att se lokalerna var riktigt stort när de invigdes i går kväll.

Superlativ

Barn- och utbildningsnämndens ordförande Pär-Ove Lindqvist (M), höll inte heller inne med superlativen när han invigningstalade. Han framhöll byggets betydelse för kommunen och för att öka gymnasieskolans attraktivitet.

– Den här invigningen har varit en mångårig dröm, men nu är vi framme, sa Lindqvist och gav en vision av en samlingsplats som sjuder av liv dygnet runt, året om.

Från svarv till gitarr

Att kultur är stort uttryckte han med diktaren Bengt Bratts hjälp, men även skolans förvaltningschef Conny Johansson citerades. ”Förr var här svets och svarv, nu är dags för trumma och gitarr.” Så lär Johansson ha sagt, och det är en sanning som stämmer för platsen på Lindeskolan där Kulturum är inhyst.

Tackade för modet

Kulturskolans rektor Torleif Ander tackade å sin sida för modet hos politiker och tjänstemän som vågat genomföra satsningen innan det var dags för det obligatoriska klippet.

Därefter underhöll unga Göteborgspoeten Olivia Bergdahl som gav extra guldglans åt invigningen, innan det var dags för alla nyfikna att kika runt.

En rundtur som uppenbart var uppskattad.

”Gud vad fint” var en välanvänd fras under rundvandringen.