Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mångmiljonorder till Saab i Karlskoga

Saab får order på vapensystemet Carl-Gustaf i storleksordningen en halv miljard kronor. Kunden är hemlig men det handlar om komponenter till tidigare inköpt materiel. Kunden har alltså gjort affärer med Saab tidigare.

Huvuddelen av vapensystemet Carl Gustaf tillverkas i Karlskoga.

Orderns totala värde uppgår till 434 miljoner kronor och omfattar komponenter till Carl-Gustaf. Avtalet innehåller även optioner på ytterligare order till ett värde av 114 miljoner kronor.

Det bärbara vapensystemet Carl-Gustaf har sålts i stora volymer till ett 40-tal länder runt om i världen. Amerikanska försvaret är en av de största kunderna

- Carl-Gustaf är ett världsledande system som utgör en central del för försvarsmakter världen över, säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics. För varje ny modell växer efterfrågan på flera strategiska marknader.

Det är ”branschens karaktär och omständigheter som rör produkten och kunden” som gör att ytterligare information om kunden inte kommer att offentliggöras, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Leveranser kommer att äga rum under 2013 och 2014.