Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Manifestation mot terror

– Som muslim vill jag visa världen min avsky mot terrorism och att självmordsbombare inte kan accepteras.Det säger Aimal Zarif, intitiativtagare till en manifestation på Hällefors folkhögskola mot våld i samhället.

Bombdådet i Stockholm ledde till stor aktivitet på folkhögskolan. Många elever blev upprörda över händelsen.

– Jag som muslim blir minst lika rädd då sådant händer, säger Aimal Zarif som kom till Hällefors från Afganistan för ett par år sedan genom FN:s hjälp efter att ha varit flykting i femton år.

Aimal är orolig då han ser att samhället hårdnar allt mer och säger att terrorism även skadar islamska grupper. Efter händelsen i Stockholm kände Aimal stor frustration och väckte idén att göra någon form av manifestation på skolan. Diskussionerna tog fart och man bestämde sig för att ordna en fredsfika med olika samtalsteman vid borden. Man valde att sätta fokus mot fred, frihet och demokrati snarare än terror och våld. Religionen skulle inte vara utgångspunkten utan samhällsfrågor i stort. Många svåra frågor togs upp men ledde till konstruktiva samtal.

– Man måste skilja mellan islam och politik. Det är viktigt att slå fast att islam inte är detsamma som terrorism, säger Aimal.