Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Manifestation vid tingsrätten

Rättegången mot Tomas Lundström, mannen som kedjade fast sig utanför Migrationsverket, startade i dag. Ett 30-tal personer samlades utanför tingsrätten för att visa sitt stöd.

Klockan nio på tisdagen startade rättegången mot Tomas Lundström som åtalats för olaga intrång efter att han kedjat fast sig vid Migrationsverket – i protest mot Sveriges flyktingpolitik. På 23 minuter var rättegången över. Efteråt delades informationsblad ut av folk som följt förhandlingen.

– Tomas är min kompis, och jag är här och stöttar honom och protesterar mot asylpolitiken, säger Gustav Ledstam, som kompat ut en timme från jobbet för att vara med vid rättegången.

Han berättar att flera personer stannat till och pratat asylpolitik.

– Vid rättegången sa polisen som vittnade att Tomas använt sig av passivt våld. Jag tycker att alla som inte säger ifrån begår passivt våld, säger han.