Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mannen bakom DIF-kuppen talar ut

NA lyckades få tag på mannen bakom DIF-gatstenarna på Krämartorget.
Och nej, han håller inte på Degerfors – utan Djurgårdens IF.
– Jag hade tänkt skriva hata AIK, men stenarna räckte inte till, berättar han.

I går upptäckte byggnadsarbetaren Simon Hermansson några bokstäver i stenläggningen utanför Öbos lokaler vid Krämaren. Bokstäverna formar förkortningen DIF. Efter nyheten på na.se började folk spekulera i om det handlade om en Degerfors- eller Djurgårdssupporter som lagt dit gatstenarna.

Efter lite efterforskningar lyckades NA få tag på mannen som ligger bakom namnkuppen på Krämartorget. Och det visar sig att han jobbar som stenläggare och föredrar blårandiga fotbollströjor.

Är du upphovsmannen till DIF-gatstenarna?

– Det kan nog stämma…

Vill du berätta lite mer?

– Jag arbetade där på torget förra våren. Vi höll på att lägga tillbaka alla gatstenarna efter att de grävt där. Och det är ju olika färger och former på stenarna. Så då kom jag på den här idén. Jag hade tänkt skriva hata AIK, men stenarna räckte inte till.

Då kan vi slå fast att du håller på Djurgården och inte Degerfors?

– Det kan vi garanterat göra. Djurgården är mitt lag.

Vad säger du om upptäckten nu drygt ett år senare?

– Tanken var väl att det skulle vara en hemlighet. Något som jag skulle kunna åka och visa för barnbarnen när jag blir gammal. Jag har bara sagt till mina närmaste att jag gjort det. Men samtidigt var det kanske inte så otippat att någon eventuellt skulle upptäcka stenarna, berättar mannen som vill vara anonym.

Enligt Håkan Dahlén, som arbetar som gatuingenjör hos Örebro kommun, kan det dock bli aktuellt att plocka bort stenarna, "när tjälen i marken är borta" Enligt Dahlén passar inte stenarna in. 

- Det är självklart kommunen som bestämmer över sina gator, men har de legat där ett år utan att någon brytt sig så tycker jag att stenarna kan ligga kvar som en rolig grej, säger DIF-supportern.

Se tv-inslaget om kuppen på Krämartorget genom att klicka på länken här!

Fler fotbollsrelaterade gatstenskupper

År 2008 upptäcktes det att någon hade skrivit ordet ”Blues” med hjälp av gatstenar utanför Wolverhamptons arena Molineux. The Blues är smeknamn för fotbollslaget Birmingham City som är en stor rival till Wolverhampton.

Klubben tog bort gatstenarna som ändå hade hunnit legat där i fyra år.

Men Wolverhamptons talesperson Matt Grayson konstaterade lugnt med glimten i ögat: “It won’t be a big surprise to any of our fans that we walked over the opposition at Molineux.”