Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mannen fick inget jobb- hotade att skjuta folk

En man som var på besök hos Arbetsförmedlingen blev upprörd när han inte fick något jobb. Så pass att han skulle skjuta tio personer och sig själv.

Personalen inne på Arbetsförmedlingen larmade polisen om hotet.

- Det var ett hot riktat mot en av våra medarbetare, eller egentligen mot oss på Arbetsförmedlingen, berättar länsarbetsdirektör Annika Lyttbacka.

Det här inträffade vid tolvtiden. Innan polisen kom hann mannen lämna Arbetsförmedlingen i sällskap med sin hustru, och polisen fick leta efter honom.

På Arbetsförmedlingen hade man både mannens namn och adress.

- Nu har vi haft kontakt med honom på telefon, och han ska komma in på stationen så vi kan reda ut det här, säger vakthavande befäl Stefan Ekberg vid Örebropolisen.

Det handlar om ett muntligt hot. Mannen hade aldrig något vapen.

- Det var inte sagt att det var just på Arbetsförmedlingen som han skulle skjuta, säger Stefan Ekberg.På Arbetsförmedlingen i Örebro har man tagit det säkra före det osäkra, och stänger resten av dagen.

- Vi bedömde hotet som så pass allvarligt att vi valde att göra det. Men vi kommer att ha öppet som vanligt imorgon igen, säger Annika Lyttbacka.

Åklagaren har beslutat att mannen, som är i 50-årsåldern, ska anhållas.