Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus 17:e i kvalet – utklassade Nasr: "Max av bilen"

Marcus Ericsson kvalade som 17:e till Bahrains grand prix. Inte mycket att jubla över? Tja, om det inte vore för att han totalt utklassade stallkompisen Felipe Nasr.

Marcus Ericsson blev utsalgen som sjätte förare i konckoutkvalet till säsongens andra deltävling i formel 1, i Bahrain. Därmed får han starta från 17:e ruta i morgondagens race.

– Jag tycker det är bra, vi är inte så snabba. Jag tror det är så här snabb bilen är. Jag tror det är max av bilen i dag, säger Ericsson till Viasat.

Örebroföraren hann göra två fullfartsvarv under kvalet, och satt i depån när klockan tickade ut för honom, i stället för att jaga en ny bästatid. Trots att teamet hade nya däck och gott om tid att tillgå. Något som Viasats expertkommentator Eje Elgh, som också är Ericssons personliga rådgivare, ställde sig mycket frågande till.

– De (Sauber) har räknat bort sig totalt. Jag förstår inte hur de kunde räkna så galet på det där, om det inte är medvetet. De kanske har bedömt chanserna att förbättra sig avsevärt till små, och att det därför är bättre att ha ett set nya däck kvar till racet, säger Elgh i Viasats sändning.

Stallkompisen Felipe Nasr gjorde ett bedrövligt kval, var nästan 1,5 sekunder långsammare än Ericsson, och åkte ut först av alla i knockoutkvalet, men slipper ändå starta från 22:a ruta i morgondagens race eftersom Kevin Magnusson bestraffas med depåstart för en incident under fredagsträningarna.

Regerande världsmästaren Lewis Hamilton tog pole position 77 tusendelar före teamkompisen Nico Rosberg. Ferraris Sebastian Vettel och Kimi Räikkönen tog de två platserna i andra startled.