Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus 18:e - efter att Nasr bröt: "Inte nöjda"

Marcus Ericsson startade sist - men hade bäst däckkontroll och slutade på 18:e plats på Hockenheim.

Annons

Marcus Ericsson gjorde riktigt bra ifrån sig på de fria tidsträningarna. Hade bland annat elfte bästa tid. Men när det väl var dags för kval så hade de andra stallen lyckats skruva upp prestandan på bilarna till max, samtidigt som Sauber inte lyckades optimera sina inställningar.

Ericsson fick därför den sämsta tiden av alla och tvingades starta sist i tyska Hockenheim med stallkollegan Felipe Nasr placeringen framför.

Men när det väl brände till i helgens huvudakt var det Marcus som hade bäst kontroll på grejerna i jämförelse med Nasr och med många andra förare.

Marcus körde på med sina supersoft i 17 varv innan han gick depå första gången. Då hade en hel del förare, däribland Nasr, redan bytt sina första set däck. Ingen verkade trivas med supersoft utom Marcus som ett tag låg uppe på 13:e plats som bäst.

Ericsson fortsatte att kunna köra stabilt med sina däck och bytte endast däck en gång till, men trots uppdateringar på bilen orkade han inte hålla sig ens topp 15. Gled ner längre och längre ner. Men hade skaffat sig en stor lucka ned till de allra sista förarna. Däribland Felipe Nasr.

Nasr fick allt större problem med farten och kallades på den 62:a varvet in i depån där bilen blev stående i pitlane och han tvingades bryta loppet.

Ericsson blev till sist 18:e efter att även Felipe Massa tvingats bryta. Lewis Hamilton vann före Daniel Ricciardo och Max Verstappen.

- Det var ett okej race, även om vi såklart inte är nöjda med att vara så långt efter. Men jag tycker ändå att det var en bra insats, säger Marcus Ericsson till Viasat och fortsätter sedan:

- När man haft två race med krascher och massa strul så är det viktigt att få en helg där ingenting strular. Så det var en godkänd insats i racet. Vi gjorde vad vi kunde med det vi har. Mer kan man inte göra.

Nu väntar ett litet uppehåll i F1-cirkusen innan det är dags för beligska Spa i slutet på augusti. Marcus summerar inledningen på säsongen såhär:

- Jag tyckte att jag gjorde en grym start, och sen kom det två kassa helger. Den här helgen var bra. Allting förutom kvalet var riktigt, riktigt bra. Men just nu är jag besviken, kan man väl kalla det. Men nu är det sommaruppehåll, och sen är det dags för Spa och då får jag komma tillbaka starkare där.

Hockenheim

1) Hamilton

2) Ricciardo

3) Verstappen

4) Rosberg

5) Vettel

6) Raikkönen

7) Hulkenberg

8) Buton

9) Bottas

10) Perez

(...)

18) Ericsson

(...)

Stopp) Nasr