Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus äntligen före stallkamraten

Efter träningsvarv präglade av stora besvikelser vände det för Marcus Ericsson i lördagens tidskval.

Annons

Kumlakillen försvann visserligen efter första kvalomgången men kom före stallkamraten Kamui Kobayashi för första gången den här säsongen. Sett till alla problem som Caterham-stallet har haft med bilen är det ungefär så långt som Marcus realistiska förhoppningar kan sträcka sig i nuläget. Caterham-teamet har också vidtagit åtgärder för att komma till rätta med bilen och meddelade under lördagen att de sparkat tekniske chefen Mark Smith.

Marginalen ner till Kobayashi blev 6,3 hundradelar och Marcus Ericsson slipper nu starta sist i söndagens race på favoritbanan i Barcelona. Marcus får även starta före Lotusföraren Pastor Maldonado som körde av på andra varvet. Marcus får även starta före Toro Rosso-föraren Jean-Eric Vargne som startar sist av alla efter att ha straffats för att tappa ett däck efter depåstopp på fredagens träning.

En skön revansch för Marcus Ericsson som började bli närmast uppgiven efter sina blytunga tester på fredagen och misslyckade träningpå lördagsförmiddagen.

Snabbast i lördagens tidskval var, föga överraskande, Mercedes-föraren Lewis Hamilton som fortsätter att imponera. I Barcelona tar han nu sin fjärde raka pole-position. Närmast före stallkamraten Nico Rosberg.