Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus avslutade på pallen

Marcus Ericsson från Kumla avslutade GP2-säsongen med en pallplats. I säsongens sista lopp höll han sin andraplats från start till mål i sprintracet i Singapore.

Annons

Efter en bedrövlig start på säsongen fick Marcus upp farten ordentligt i slutet. Ingen annan förare tog fler poäng i mästerskapet under de tre sista tävlingshelgernas sex lopp. Kumlakillen slutar på åttonde plats i serien med 124 poäng. Italienaren Davide Valsecchi vann på 247.

Efter sjundeplatsen i lördagens lopp i Singapore fick Marcus starta som tvåa eftersom man vänder på startordningen för de åtta bästa.

Marcus fick en bra start och hakade på holländaren Giedo van der Garde som stod i pole position. Tillsammans byggde de upp en lucka ner till trean Luiz Razia, Brasilien. Som mest var försprånget drygt sex sekunder.

Men på det nionde varvet kom säkerhetsbilen ut på banan och försprånget ner till Razia försvann.

Under andra halvan av loppet fick Marcus jobba hårt för att behålla sin position vilket han lyckades med. Åt Giedo van der Garde fanns inget att göra. Holländaren tog sin andra seger i årets mästerskap. I mål skilde 1,7 sekunder.

– Det var ett tufft race. van der Garde var kvick i början och jag fick följa honom. Sen kom säkerhetsbilen ut och jag fick kämpa i slutet, sade Marcus på prispallen.

LÄS MER I MÅNDAGENS NA, PAPPERSTIDNINGEN!