Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus bäst i test

Marcus Ericsson var snabbast av alla på eftermiddagspasset i säsongens första officiella GP2-test i spanska Jerez.
– Kan inte bli en så mycket bättre start på säsongen, säger racerföraren från Kumla.

Annons

21-årige Marcus Ericsson står inför sin tredje säsong i GP2, och precis som förra året tävlar han för brittiska iSport-stallet. Det är nu eller aldrig. Marcus måste helst vinna serien för att formel 1-drömmen ska leva vidare.

Året kunde inte ha börjat mycket bättre. När GP2-förarna samlades för årets första testdag imponerade svensken med sina varvtider på Circuito Permanente de Jerez.

– Även om det inte betyder ett skit resultatmässigt så är det viktigt mentalt att visa att man är med i toppen, säger Marcus.

Snabbast på eftermiddagenMarcus låg etta eller tvåa nästan hela dagen. På förmiddagspasset blev han dock passerad på sista varven och  fick nöja sig med fjärde varvtid, 1.26,266. Snabbast var DAMS-föraren Davide Valsecchi före Fabio Onidi och med Ericssons nye stallkompisen Jolyon Palmer som trea. Palmer var fem hundradelar snabbare än Ericsson.

På eftermiddagen var banan lite långsammare och då var Marcus snabbast av alla. Med 1.26,407 var han närmare en tiondel snabbare än tvåan Esteban Gutierrez från Mexiko. Britten Jolyon Palmer hade en tuffare eftermiddag och fick nöja sig med 13:e tid.

Läs mer i onsdagens NA, papperstidningen!