Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus bestraffad efterkrock med stallkompis

Marcus Ericsson kraschade på nytt med stallkompisen Sam Bird på kvalet inför fredagens GP2-lopp i Monaco.
Sent på torsdagskvällen bestraffades Marcus och får starta från 20:e plats.

Annons

Det tycks vila någon slags förbannelse över iSport-förarna Marcus Ericsson och Sam Bird i GP2, serien närmast under formel 1. För tredje gången i år kolliderade stallkompisarna med varandra.

Marcus var på väg mot en topp-fem-tid i Monaco när han kom i kapp Jules Bianchi och Sam Bird fyra kurvor från mål på de trånga gatorna. Både Bianchi och Bird fick blå flagg vilket betyder att de ska flytta på sig.

Bianchi gjorde det – men det gjorde inte Bird.

– Jag kom i full gas och här i Monaco är det ”blinda” kurvor. Sam körde väldigt långsamt, puttrade på tvåans växel, och då bör man ju flytta sig när man får en blå flagg. Jag fick ställa mig på bromsen men kunde inte undvika att köra in i honom.

Kumlakillen träffade Birds bakdäck och flög över honom.

– Framvingen på min bil skadades och bakvingen på hans. Annars klarade sig bilarna bra.

Hur är stämningen nu i teamet?

– Det är ingen fara, vi är professionella och sköter det internt. Det är inget att gräva ner sig för. Men det är jobbigt att vi än så långe i år inte haft någon tur. Det har inte gått vår väg.

Vems fel var det?

– Det finns alltid två sidor av ett mynt. Jag kommer i full fart och han kör ett långsamt varv och man måste kunna lita på att förare viker undan när de fått blå flagg. Det är svårt att skylla ifrån sig när man kör in i någon bakifrån men samtidigt vet jag inte vad Sam tänkte på.

Tävlingsjuryn lade skulden på Marcus och flyttar ner svensken fem placeringar – från 15:e till 20:e plats. Ett hopplöst utgångsläge på en bana som det egentligen inte går att köra om på.

Kraschen blev slutvinjetten på ett kaotiskt kval.

– Det var totalkaos, där förare nästan parkerade i sista sektorn av banan för att få till fria varv.

Marcus lyckades aldrig få till ett helt varv utan trafik. Sam Bird var näst snabbast, men får starta i pole position eftersom Giedo van der Garde också bestraffades i efterhand och flyttas bak fem placeringar.

Dagens lopp startar klockan 11.10 och direktsänds i TV10 och Viasat Motor.