Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus besviken över säsongen

Marcus Ericsson körde upp sig från 18:e till elfte plats i söndagens sprintlopp på Monza.
En helt okej insats men på det stora hela har debutsäsongen i GP2 – serien närmast under formel 1 – varit en besvikelse.

Annons

– Det har inte blivit som jag, eller någon annan, hoppats på, säger han till NA.

Den nyblivne 20-åringen från Kumla har upplevt mycket stolpe ut under året i det brittiska Super Nova Racing-teamet.

Det har varit motorproblem, krascher, bestraffningar och i lördagens lopp på Monza inträffade det galnaste av allt när hans bil fastande på en en lös del från från en konkurrent i jakten på en pallplats. Retligt.

Samtidigt vann Marcus ett lopp, i Valencia, som räddar helhetsintrycket.

– Vinsten i Valencia är jäkligt viktig att ha med sig i mitt cv. Jag visade att när jag får chansen så tar jag den. Jag har gjort en godkänd säsong även om jag hoppats på betydligt mer. Det har varit ett bra läroår, säger han.

Det stora övergripande problemet har varit de dåliga resultaten i kvalen som styr startpositionen i första loppet varje tävlingshelg. Det går inte att vinna lopp om man kategoriskt startar från 20:e postion.

– Det har varit för mycket strul, och kvalfarten har inte varit bra. En av mina styrkor som racerförare brukar vara att jag är bra på att sätta ett bra varv i kvalet men dit har vi inte nått i år.

Är bilen för dålig?

– Jag vill inte skylla på teamet och bilen. Det gäller att teamet och föraren har en bra kommunikation och jag har också gjort misstag.

– Ingen av mina teamkompiser, Josef Kral eller Luca Filippi, har gjort bra i från sig. Jag är den förare som fört teamet framåt och sånt ser folk i branschen.

Visslade förbi mästaren

I söndagens lopp på Monza gjorde Marcus återigen en bra start och visslade förbi mästerskapsvinnaren Pastor Maldonado. Sydamerikanen körde lite senare av banan liksom enda hotet Sergio Perez.

Redan efter tre varv var Marcus uppe på tolfte plats, och i mål var han elva. Tysken Christian Vietoris vann.

– Jag är nöjd med prestationen. Det finns inte så mycket mer att göra från 18:e startpostion.

LÄS MER I MÅNDAGENS NA!