Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus blev lurad på segern

Marcus Ericsson var på väg mot årets första GP2-seger, på Hungaroring i Budapest, men stoppades av domarna. 
Efter ett slarvigt depåstopp åkte Marcus på en bestraffning och fick nöja sig med femte plats i lördagens lopp.

Annons

Marcus Ericsson såg länge ut att få till en efterlängtad fullträff i Ungern.

Han startade från tredje position och fick till en kanonstart. Våghalsigt passerade han Luiz Razia, som stod i pole position, på yttern. Brasilianaren försökte preja svensken som inte var många centimeter från muren.

Marcus körde stabilt i ledning och efter 15 varv gick han in i depån för det obligatoriska däckbytet. 

iSport-teamet gjorde ett bra byte men höll inte koll på övriga trafiken i depån. När teamet gav klartecken till Marcus att ge sig i väg höll han på att köra in i Luiz Razia.  Marcus fick ställa sig på bromsen och bilarna hade ingen kontakt.

Domarna granskade händelsen och när endast tio minuter återstod av loppet kom beskedet att Marcus skulle bestraffas med en så kallad drive through. Det vill säga att tvingas köra sakta genom depån en gång. Marcus ledde då loppet med närmare två sekunder före mästerskapledaren Romain Grosjean. Marcus skakade uppgivet på huvudet när han genomförde den sakta färden genom depån.

Ute på banan igen låg Marcus sexa, men på sista varvet gjorde han en snygg omkörning av Luca Filippi och grejade femteplatsen. Det betyder att Marcus har fjärde startposition i söndagens sprintrace.

Grosejan vann loppet och toppar nu mästerskapstabellen på 69 poäng. Han är hela 23 poäng före tvåan Giedo van der Garde. Marcus Ericsson ligger kvar på nionde plats, på 25 poäng.

LÄS MER I SÖNDAGENS PAPPERS-NA!