Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus bröt i Monaco

(Uppdaterad kl 15.45) Dagens deltävling i GP2-serien i Monaco utvecklade sig till en ny mardröm för Marcus Ericsson. Och hans stall Isport.
I kamp med stallkompisen Sam Bird blev han påkörd och båda tvingades bryta tävlingen.

Annons

Marcus Ericsson hade ett bekymmersamt utgångsläge i loppet efter att i kvalet varit inblandad i en krasch med stallkompisen Sam Bird. De båda Isport-förarna krokade i varandra under torsdagens tidskval.

Det var tredje gången denna säsong som de båda krockade med varandra.

Marcus Ericsson bestraffades med att flyttas ner till 20:e startposition till fredagens tävling.

Mardrömmen fortsatte när loppet var igång. Först fick Sam Bird motorstopp i starten och kom i väg klart sist av alla i fältet.

Men både han och Marcus Ericsson avancerade. Och med 15 varv kvar låg de på platserna efter varandra med Marcus som nia och Sam Bird tia. I en skarp kurva försökte Sam Bird köra förbi svensken. Det slutade med att han tryckte till Marcus Ericssons bakvagn och tog sig förbi. Strax efter försökte Marcus ta tillbaka sin plats men då kolliderade stallkamraterna igen.

Båda Isport-bilarna skadades i sammanstötningen. Sam Bird drabbades av en punktering och Marcus Ericssons bakvinge skadades.

Båda tvingades kort efteråt gå i depå och bryta tävlingen.

Några timmar efter loppet beslutade tävlingsjuryn att bestraffa Bird som flyttas bak fem placeringar i starten i söndagens sprintlopp.

" Det måste vara den sämsta insats någonsin i teamets historia", sa Viasat Motors kommentator Janne Blomqvist i direktsändningen i tv.

För Marcus Ericsson var det fjärde kraschen - bara i år.

Vann tävlingen gjorde italienaren Valsecchi före Parente och Filippi.

Läs mer om tävlingen och vad Marcus Ericsson själv tycker om kraschen i lördagens NA, apperstidningen.