Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus bröt tidigt i Kanada

Kanadas GP i Montreal blev kort för Kumlas formel 1-stjärna Marcus Ericsson, som bröt tävlingen redan på det nionde varvet.

Annons

Loppet fick en kaotisk start. Redan i första kurvan var Mercedes-kombatanterna Nico Rosberg och Lewis Hamilton ihop i en lätt sammanstötning, ur vilken Rosberg kom ut i ledningen med Hamilton på tredje plats.

I första chikanen small det ordentligt när Marrussis Bianchi tappade kontrollen och brände in i muren, och drog med sig stallkamraten Max Chilton. Båda klarade sig oskadda, men tvingades bryta.

Säkerhetsbilen kom in, och de första sju varven blev det tågrace medan banan rensades från bilderlar och utspilld olja.

När fältet släpptes igen kom Marcus Ericsson i väg illa, och hann inte långt innan han tvingades i depå. Därifrån kom svensken aldrig ut igen. Oklart vilka tekniska problem som låg bakom, men Ericsson hade problem redan i tidskvalet under lördagen, då han snurrade in i samma mur som på söndagen satte stopp för Marussis båda förarna.

Daniel Ricciardo, Red Bull, tog sin första seger i ett händelserikt lopp, som bara fullföljdes av 13 bilar. Ricciardo passerade VM-ledande Nico Rosberg, Marcedes, med bara två varv kvar.