Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus bryter tystnaden: "Väntar ivrigt"

Marcus Ericsson bryter tystnaden om formel 1. Under förminglet till Idrottsgalan talade Ericsson för första gången på två månader med NA – men gav inga besked om Caterham-ryktena.

Annons

Marcus Ericsson bryter alltså tystnaden kring formel 1-ryktena.

På måndagseftermiddagen dök Kumlasonen, som enligt samstämmiga uppgifter ska vara klar för Caterham-stallet och som kan presenteras som Sveriges första formel 1-förare på 23 år redan den här veckan, upp på röda mattan inför Idrottsgalan i Globen.

Under hela ryktescirkusen, som startade redan i november, har Ericsson valt att hålla en låg profil och inte ge några kommentarer, men nu bryter han alltså tystnaden i en intervju med NA:s sportchef Anders Uddling som är på plats på galan.

Men några besked om framtiden och formel 1-ryktet kunde han inte ge.

– Jag vet faktiskt inte så mycket mer än vad alla andra vet. Jag väntar lika ivrigt som alla andra på vad som händer i framtiden, säger Marcus.

Vad säger du om alla uppgifter?– Det är mycket spekulationer, jag vet lika lite jag. Jag kör bilen och så får mina rådgivare sköta allting annat. Då är det bättre att de uttalar sig om de olika möjligheterna som finns. Och när något är klart kommer jag prata, men just nu går jag och väntar också.

När tror du att något är klart?– Jag hoppas att jag innan januari är slut vet vilken serie jag ska köra i i år. Förhoppningsvis innan sista januari i alla fall.

Vad gör du under tiden?– Jag är hemma i Kumla och tränar och håller mig redo för vad som kan hända.

På Idrottsgalan är Ericsson en del av Svenska bilsportförbundets delegation på plats. Galan startar 20.00 i kväll.