Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus: "Då kommer uppdateringarna"

Sauber har kört med samma bil, utan uppdateringar, sedan försäsongstesterna i februari. Men nu är de på väg, avslöjar Marcus Ericsson själv.

Annons

Det är i en intervju med internationella bilsportmagasinet Autosport som Marcus Ericsson, 25, örebroaren som är Sveriges enda F1-förare de senaste 25 åren, avslöjar att Sauber äntligen har uppdateringarna av årets bil på gång.

– Inom loppet av två eller tre race kan uppdateringarna vara på plats om allt går som vi hoppas, säger Marcus till Autosport och fortsätter:

– Det vore verkligen välkommet, inte bara att vi får nya delar utan också att det ger alla i stallet en boost. Energin man får från uppdateringarna är något som allihop i teamet behöver, så det ser jag verkligen fram emot.

Sauber har dragits med enorma ekonomiska bekymmer den här säsongen, släpat efter med löner till de anställda i fabriken, drabbats av flera tunga chefsavhopp och inte kunnat producera de uppdateringarna till Ericssons och stallkompisen Felipe Nasrs bilar som legat färdiga på ritbordet sedan länge. I stället har de båda förarna tvingats köra exakt samma material som försäsongstestades i Barcelona första veckan i mars, och hamnat allt längre efter i förhållande till konkurrenterna.

Enligt uppgifter till Autosport är stallet nu på väg att få loss pengar, och enligt magasinet handlar de första, och viktigaste, uppdateringarna bland annat om nya fram- och bakvingar till Sauberbilen. Ericsson säger att testvärdena de fått från de nya delarna ser mycket positiva ut.

– Siffrorna ser väldigt bra ut, men sedan får vi se hur mycket det är värt. Man vet aldrig hur bra eller ådligt det blir, även om det ser bra ut i fabriken. Det kommer inte vända upp och ned på världen, men förhoppnignsvis tar det oss närmare poäng, säger Ericsson till tidningen.

I helgens GP i Baku, Azerbaijdzan, som inleds med tidsträningar i morgon, fredag,  Österrikes GP i Spielberg 3 juli och Storbritanniens på Silverstone veckan därpå lär Sauber få klara sig utan uppdateringar. Troligare då att de är på plats till Ungerns GP i Budapest den 24 juli.