Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus efter kraschen: "Jag gjorde ett misstag"

Marcus Ericsson kraschade under F1-kvalet inför Malaysias Grand Prix. 

Annons

Det var under tidskvalet som Marcus Ericssons Caterham-bil sladdade runt och han får hjälplös baklänges in i säkerhetsräcket. Höger framhjul slets av och skadorna på bilen verkar vara betydande.

- Jag byggde upp farten varv för varv och skulle pusha lite extra inför det sista kvalvarvet. Jag gjorde ett misstag. Det är okej med mig, jag är mest besviken, säger Marcus Ericsson till Viasat Motor.

- Marcus kan inte skylla på något annat än att han laddade för hårt i den kurvan, säger expertkommentatorn Eje Elgh under Viasat Motos-sändningen.

Marcus Ericsson hade fram tills dess stora problem att hänga med övriga. Kvalet rödflaggades efter kraschen.

Nu väntar en kamp med tiden för att laga Caterham-bilen inför starten i morgon.

Lewis Hamilton startar i pole position, framför Sebastsian Vettel och Niki Rosberg. Marcus Ericsson slutade 22:a och sist i kvalet och får finna sig i att stå sist i kön - om bilen hinner lagas.

- Jag är helt säker på att killarna kommer att jobba stenhårt under natten för att få ordning på bilen, säger Marcus till tv-kanalen.