Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus elva i Abu Dhabi

Marcus Ericsson körde upp sig från 19:e till elfte plats i Abu Dhabi i det första finalracet i GP2-serien som är klassen under formel 1.

Men det gav inga poäng i mästerskapet och han ligger kvar på 16:e plats i tabellen inför söndagens avslutande lopp där Marcus startar från elfte position.

- Jag tar åtta placeringar i loppet, och enligt NA:s statistik har jag kört upp mig 65 platser under säsongen jämfört med de startpositoner jag haft. Det bevisar var problemet sitter - i kvalen, konstaterar han.

Marcus floppade - återigen - i fredagens kval där han noterade 20:e tid med en bil som var kraftigt överstyrd. Eftersom några konkurrenter bestraffades i efterhand fick Kumlakillen starta från 19:e position.

- Jag gör ett helt okej lopp, säger Marcus som fick en kanonstart långt ut, nära depåmuren.

Han körde omgående upp sig till 15:e plats, men då snurrade holländaren Giedo van der Garde precis framför Marcus som tvingades väja och släppa förbi tre-fyra bilar.

- Jag tappade de placeringar jag tog i starten, säger han.

Marcus låg på 15:e plats när säkerhetsbilen kom ut på banan och samlade upp fältet. I omstarten gjorde Marcus en lite miss och fick släppa redan klara mästerskapsvinnaren Pastor Maldonado förbi sig.

- Men då svarade jag och tog Maldonado på insidan några kurvor senare. Jag har haft några duster med Maldonado under slutet av säsongen, och jag har gått vinnande ur de flesta. Det känns bra.

Läs mer i söndagens NA, papperstidningen