Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus: "En av mina bättre fredagar"

Marcus Ericsson nådde säsongens bästa träningsresultat när han var elva på första fria träningen på Hockenheim.

Annons

- En av mina bättre fredagar, säger Marcus till NA.

Marcus Ericsson kom till Tyskland och Hockenheim med två krascher och skräckhelger i bagaget.

Dessutom besegrad av stallkompisen Felipe Nasr fyra lopp i rad.

Men Ericsson visade framfötterna under fredagens träning.

På förmiddagspasset var han elva med varvtiden 1.18,198 och närmare åtta tiondelar före Nasr.

- Jag tycker att det har varit en bra dag. Jag sa innan att jag vill komma hit och göra en bra helg, från start till mål.

- Jag har haft några dåliga helger och var riktigt laddad inför i dag. Jag tycker att det fungerade riktigt bra både under första och andra träningspasset. Inga draman, det rullade på, säger han.

Marcus kommer till start med en ny motor på Hockenheim men valde att spara kilometer på den under fredagens kval och körde istället på äldsta motorn från premiären i Australien. Det gjorde för övrigt även Nasr.

- Jag hade den gamla motorn på träningen och i lördagens kval är det ny motor i. Det blir positivt att få i den, säger Marcus.

Sauber kör dessutom med ny bakvinge under hela tävlingshelgen.

- Jag hade den nya bakvingen under båda passen och det verkar vara ett steg i rätt riktning. Jag vet inte hur mycket vi tjänar tidsmässigt, men det verkar vara en tiondel eller två och det är positivt, säger Marcus.

När var du elva senast på ett träningspass?

- Det måste ha varit rätt så länge sen. Det var en positiv fredag, en av de bättre på länge som sagt.

Under det andra passet putsade Ericsson sin tid från förmiddagen med sex hundradelar och var då 18:e. Men var fortfarande långt före Nasr som var distanserad med 1,1 sekunder och klart sist i fältet.

- Men i morgon är det nya förutsättningar. Alla skruvar på allting tills kvalet. Vi kommer inte att vara elva då om vi säger så, men om vi jämför oss med Renault så var vi rätt så jämna och de var mycket snabbare än oss förra helgen, säger Marcus.

Som precis som de flesta andra var av några gånger i den svåra kurva ett.

- Ja, man måste testa gränserna lite...

Hemmaföraren Nico Rosberg var snabbast under båda passen, följd av stallrivalen Lewis Hamilton. En ny grym Mercedesfajt är att vänta.