Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus Ericsson missade dopningstest på hotellet – körde flest varv

Det blev en intensiv förmiddag för Marcus Ericsson som inledde den tredje testdagen i Barcelona med att missa ett dopningstest för att sedan köra flest varv av alla under förmiddagen.

Annons

En dopninskontrollant dök plötsligt upp på Marcus Ericssons hotell i Barcelona på torsdagsmorgonen och förvirring uppstod.

Viasats F1-kommentator Janne Blomqvist redogör för dramatiken på sin blogg:

"När det gäller sådana här tester så görs de så klart oannonserade och varje idrottsman måste uppge tre månader i förväg var han ska befinna sig hela tiden för att kontrollanten ska kunna dyka upp och ta sina prover. Just idag hade Marcus uppgett att han skulle vara på hotellet mellan 06.00 – 07.00 men de hade åkt redan 06.40 och därför missade kontrollanten sin slot (tidslucka). Nu löste det sig då han helt enkelt fick åka med ut till banan och ta provet där.", skriver Blomqvist.

Marcus hann även med att köra 88 varv i sin nya Sauberbil på förmiddagen – flest av alla tio förare som var i farten.

Tidsmässigt var han dock näst sämst med varvtiden 1.23,330, endast med nykomlingen Lance Stroll, Williams, bakom sig.

Toppade listan på förmiddagen gjorde Sebastian Vettel, Ferrari, som var 4,3 sekunder snabbare än Marcus.

"Sauber ägnade dagen åt aeromätningar första halvan av förmiddagen innan det blev för Marcus att köra en full racedistans. Detta avlöpte utan tekniska problem och blev endast avbruten en kort stund när Vandoorne fick stopp", skriverJanne Blomqvist i bloggen.

Pascal Wehrlein tar över nu på eftermiddagen och ska enligt Blomqvist göra mer körning åt kvalhållet på de mjukaste däcken. Marcus får sin chans till kvalsimulationer på fredag förmiddag när han kör sitt sista pass under försäsongen.