Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus Ericsson slog stallkamraten – men Sauber långsammast på träningarna: ”Är inte där vi vill vara”

Sauber siktar högre i år i formel 1-cirkusen.
Men på de första tidsträningarna inför premiären i Australien såg det ut som det har gjort tidigare.
Med båda bilarna långsammast av alla, där Marcus Ericsson dock var snabbare än sin stallkamrat.
– Det är första dagen och det klart att jag hoppats på att vi skulle varit betydligt snabbare, säger Marcus Ericsson till Viasat.

Annons

Efter några tuffa säsonger har Sauber spänt bågen i år i takt med det nya samarbetet med Alfa Romeo.

Men efter att de två första tidsträningarna inför premiären i Melbourne så ser det ut att vara precis som det varit tidigare, i alla fall till en början.

Båda Sauberbilarna kunde inte mäta sig med de andra bilarna och var långsammast i fältet.

– Vi är inte riktigt där vi vill bara utan vi har varit lite för långsamma generellt hela dagen. Det är väl det som är slutsatsen första dagen, säger Marcus Ericsson till Viasat.

Han pekar på strulet med testerna där Sauber halkat efter.

– Det är som jag sa innan att vi tappade första veckan på testerna och har ett helt nytt koncept. Vi ligger lite efter där vi vill vara med inställningarna och så vidare. Det är väl ingen jätteförvåning att vi är där vi är men självklart hade man velat vara lite närmare bilarna framför.

Positivt för Marcus del var att han var snabbare än stallkamraten, Charles Leclerc på båda träningarna. På den första åkte han närmare sekunden fortare medan det var jämnare på det andra. Då skiljde blott 0,001 sekunder till Marcus fördel.

– Jag tror vi måste ha mer downforce på bilen. Det är väl rätt så uppenbart när man både kör och jämför med de andra. Det är i snabba kurvor vi tappar mest, sedan är det lite andra grejer också som man måste prova med inställningarna för att få till det lite bättre. Vi har lite idéer inför morgondagen för att förbättra det.

Och då kan förutsättningarna ändras totalt. Det väntas nämligen bli regn och det är något som Sauber kan dra nytta av, menar Marcus.

– Ja, det kommer ställa allt upp och ner igen och det tror jag kan vara positivt för oss om man ser vart vi var i dag. Vi får som sagt fortsätta kriga på och optimera det vi har och göra allt perfekt. Sedan får vi se hur långt det räcker.

En del optimism trots allt. Men samtidigt en del frustration över att han och Sauber inte ännu är där de vill vara.

– Det är första dagen och det klart att jag hoppats på att vi skulle varit betydligt snabbare. Men det är vi inte och då gäller det att jobba med det vi har. Det går inte att kasta yxan i sjön för det. Vi har ett väldigt nytt koncept och med många ändringar som det är i formel 1 så händer inte saker över en natt. Det gäller att kriga på med alla delar och jag med min del för att förbättra mig.

Han får sedan frågan om Sauber kan konkurrera med de andra.

– Som det ser ut i dag så kan vi inte det, men i morgon är en annan dag.

Det var inte bara i botten som det såg ut som det brukar göra under den första dagen. Även i toppen var det sig likt med Mercedesföraren och den regerande världsmästaren Lewis Hamilton i topp. Näst snabbast var Red Bulls Max Verstappen medan Hamilton stallkamrat, Valtteri Bottas var trea.

Kvalet avgörs på lördag morgon, vid sjutiden, svensk tid.

Mer om Marcus Ericsson

Marcus Ericsson och experterna om ovissa formel 1-säsongen: ”Tror vi kan slåss om poäng redan i Melbourne”

Managern imponerad: ”Är en helt ny Marcus Ericsson – ofattbart att han inte är mer mentalt påverkad”

Tuffa kravet för att Marcus Ericssons karriär ska lyfta: ”Måste ta poäng regelbundet, slå sin teamkompis – och göra något riktigt sensationellt”

Marcus Ericsson tvingas banta igen – på grund av vikten på nya skyddet: ”Är för jävligt egentligen”

► Nya handskarna kan rädda Marcus Ericssons liv – om det värsta händer: ”Ger läkarna all information innan de hinner fram”

► Sauber-managerns löfte inför F1-säsongen: "Vi ska ta åtminstone 20 poäng"

Fansen tror Marcus Ericsson kommer få storstryk av nye teamkompisen – Eje Elgh slår tillbaka: ”Hans status kan skjuta i höjden”

Sauberledningen totalsågar uppgifterna om att Marcus Ericsson kan åka ur formel 1 i vår: "Försöker smutskasta"