Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus Ericsson snabbare än stallkamraten – men missade andra kvalomgången

Marcus Ericsson stod för ett förhållandevis bra kval inför Bahrains GP och besegrade stallkamraten Charles Leclerc.
Men han lyckades inte ta sig till andra kvalomgången, Q2, och startar som 17:e i söndagens race.
– Jag slog båda Williamsförarna och jag slog min teamkamrat rätt så rejält så det får man vara nöjd med, säger Ericsson till Viasat.

Annons

Marcus Ericsson hade under fredagen besegrats av sin stallkamrat i Sauber, Charles Leclerc, för första gången när de första tidsträningarna genomfördes. Båda förarna hade problem och var av banan en varsin gång.

Och för Leclerc skulle problemen fortsätta när han på sitt sista försök fick snurr och hamnade utanför banan. Och frustrationen gick inte att ta miste på.

– Jag är så dum, jag är så dum. Mitt fel, utbrast han i radion.

Det var Leclercs sista chans att avancera i startfältet men han slutade därmed inte bättre än 19:e, med endast Williamsföraren Lance Stroll bakom sig.För Marcus Ericsson gick det bättre och han var länge med i fajten om att gå vidare till den andra kvalomgången, Q2. Med fem minuter kvar var han fortfarande på den 15:e och sista platsen när Max Verstappen kraschade och kvalet fick pausas.

När det sedan drog i gång igen blev han passerad av såväl Fernando Alonso och Stoffel Vandoorne och till slut hade Marcus Ericsson 17:e bästa tid. Inget Q2 den här gången heller, senast Kumlasonen nådde så långt var i Kinas grand prix förra året – den andra deltävlingen den säsongen.

– Ett rätt så okej kval. Jag hade hoppats på lite mer fart. Kändes som första halvan av kvalet var bra men sen på rödflaggen och sista försöket så hittade vi inte lika mycket tid som de andra teamen. Vi måste analysera och se varför det var fallet för det kändes som vi var riktigt bra med innan, säger Ericsson till Viasat.

Trots allt var han ändå hyggligt nöjd, framför allt med att åter vara snabbare än sin stallkamrat, Charles Leclerc.

– Jag slog båda Williamsförarna och jag slog min teamkamrat rätt så rejält så det får man vara nöjd med.

Och Ericsson har goda förhoppningar inför söndagens race som avgörs på kvällstid.

– Det jag känner mig positiv med är att allt vi gjort i dag är egentligen allt för att förbättra till racet. Det vi lärde oss från longrunen i fredags kväll är att få bättre fart där för det är så vi kan ta poäng. Jag tror kanske att det hindrade oss en del i dag. Det gjorde att vi inte fick däcken så som vi ville ha dem. Men jag är ändå hoppfull att vi kan vara med och slåss i mittfältet på racet och blanda oss i fajten där.

I toppskiktet var det Ferrari som dominerade. Sebastian Vettel slog till med snabbaste tid på sista försöket och startar i pole position. Bakom honom startar stallkamraten Kimi Räikkönen. Bakom honom startar hans finske landsman, Mercedesföraren Valtteri Bottas, som var aningen snabbare än stallkamraten och den regerande världsmästaren Lewis Hamilton.

Racet startar 17.10 på söndagseftermiddagen, svensk tid, och Sporten direktrapporterar.

► (+) LÄS OCKSÅ: Brännmyrs krönika: Sex varv som lovade mycket mer – trots haveriet har Ericsson kopplat grepp om Leclerc