Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus Ericssons besked efter petningen i Sauber: "Tittar på andra race och serier"

Marcus Ericsson petades från de två förarplatserna i Sauber.
Nu blickar han mot andra utmaningar.
– Jag tittar fortfarande på andra race och serier, säger Ericsson på en presskonferens inför GP i Sotji.

► (+) Brännmyrs krönika: Lyckas Marcus Ericsson ta sig tillbaka till formel 1 är det hans största prestation – allt talar för att det här är dödsstöten

Tidigare i veckan meddelade Sauber att de kommande säsong kommer att satsa på nyförvärvet tillika återvändaren Kimi Räikkönen samt Ferrari-talangen Antonio Giovinazzi som sina två förare.

Något som resulterade i att Marcus Ericsson var utan F1-plats. Samtidigt meddelade stallet att Ericsson fortfarande kommer att tillhöra Sauber men i en roll som ambassadör och tredjeförare.

► (+) BILDEXTRA: Här är Marcus Ericssons resa från gokartbanor till F1 i Monaco

Ett besked som såklart sved.

– Det är alltid en besvikelse att inte få köra, för det vill du alltid göra. Mitt mål är att komma tillbaka till formel 1. Det kommer inte hända 2019, men målet är att komma tillbaka till formel 1, säger han på en presskonferens inför GP-tävlingen i Sotji enligt SportExpressen.

Hur racingkarriären går vidare är oklart, men han medger att det den närmsta tiden kan komma att finnas utanför Formel 1-banorna.

– Jag tittar fortfarande på andra race och serier, säger Ericsson