Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus får bottenbetyg efter F1-finalen: "Han brukar ju vara stark i kvalet ..."

Efter toppbetyg flera race i rad avslutar Marcus Ericsson säsongen med bottenbetyg i två sista racen.
Återigen var Örebroföraren näst sämst i Autosports rankning efter 15:e-platsen i formel 1-finalen i Abu Dhabi.

"Generellt sett har Ericsson varit stark i kvalen den här säsongen, men här underpresterade han och bad om ursäkt för ett stort misstag i kurva 17 som gjorde att han var långsammast av alla", skriver Autosport, det internationella och välrennomerade motorsportmagasinet, som motivering till att Örebroföraren Marucs Ericsson får näst sämst betyg av alla 22 förarna för sin insats i säsongens sista formel 1-deltävling, i Abu Dhabi i helgen, trots att Ericsson i racet körde upp sig från 22:a till 15:e plats.

"Han gjorde ett solitt jobb när han fullföljde sin enstoppsstrategi som handlade mer om att förhindra Manors dag än att nå egen framgång", fortsätter tidningen.

LÄS MER: Brändhs krönika: Marcus tog noll poäng – men är ändå en vinnare

Danske Renaultföraren Kevin Magnussen, som tvingades bryta efter att ha kört in i Manors Esteban Ocon redan på första varvet, rankas sämst av Autosport med en femma i betyg. Därefter följer Ericsson och ytterligare fyra förare på en sexa, medan Kumlasonens teamkompis Felipe Nasr, som kvalade som 19:e men slutade på placeringen bakom Ericsson, 16:e, får en sjua i betyg. Inga förare får full pott, en tia i betyg, och bara racesegraren Lewis Hamilton får en nia av Autosport.

LÄS MER: Marcus Ericsson utan VM-poäng i år: "Har inte blivit det år vi hoppats på"

Det är andra racehelgen i rad som Marcus Ericsson får näst lägst betyg av F1-förarna, efter att dessförinnan ha legat i toppen flera race i rad efter starka insatser i bland annat USA:s och Mexikos VM-deltävlingar.