Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus femma i Tyskland

Kumlas racingstjärna Marcus Ericsson hade en bra lördag på Nurburgring. Från startruta nio lyfte 20-åringen till en femteplats efter de 34 varven.

Annons

Marcus Ericsson ligger åtta totalt i GP2-serien, och visade på nytt att han är kapabel till topplatser om han bara får till kvalen lite bättre.

Marcus startade nia, och kom iväg skapligt utan att varken vinna eller tappa någon placering, men efter hand som loppet fortgick plockade Ericsson in på de framförvarande.

Ett lyckat depåstopp gav friska däc, och Marcus låg länge sexa. På näst sista varvet svarade svensken för en spektakulär omkörning, då han överlistade holländaren van der Gar och knep femteplatsen.

Luca Filippi från Italien vann loppet, före Charles Pic och Romain Grosjean. Före Marcus Ericsson var också Jules Bianchi.

Ericsson stallkamrat Sam Bird hade en jobbigare dag, men lyckades till sist bärga åttondeplatsen, som betyder pole position i söndagens sprintrace. Där startar Marcus Ericsson på tredje plats.