Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus fick bryta efter kaosträning

Stoppad i natt – fel på bilen i morse. Marcus Ericssons mardröm i Australien fortsätter.

Annons

UPPDATERAD kl 9.00.

NA berättade under natten mot fredagen om F1-soppan som Kumlas bidrag i Formel 1 just nu puttrar sig igenom. Efter att ha stoppats att genomföra den första träningen i natt kom Ericsson ut på banan i sin Sauberbil i den andra träningen tidigt på fredagen svensk tid.

Men han kom inte särskilt långt. Efter knappt halva träningen, 14 varv, fick Marcus Ericsson problem med bilen. Han tvingades sakta ta sig mot depån där tekniker kunde konstatera att hjulupphängningen vänster bak var trasig, rapporterar Viasat.

– Det är någonting som inte är bra med bilen. Olyckligt och mycket, mycket olägligt, konstaterar Janne Blomqvist, Viasats F1-expert.

Kort efter meddelades att det inte blir någon mer träning för Marcus Ericsson under detta träningspass.

Tidigt söndag morgon svensk tid är det dags för årets F1-premiär.

De två träningarna i solskenet på racingbanan i Albert Park strax utanför Melbourne var de första efter torsdagens beslut i en australisk domstol som ger Saubers före detta reservförare Giedo van der Garde rätten att köra en av stallets två bilar i söndagens lopp.

Ingen licens

Nederländaren van der Garde fick sparken av Sauber efter förra säsongen men anser sig ha kontrakt med stallet även över 2015, och har nu fått rätt i domstol såväl i Schweiz som i Australien.

Ericsson och Nasr har anmälts till loppet, men körde aldrig den första träningen på fredagen. Då var Giedo van der Garde inne på tävlingsområdet klädd i Saubers förarkläder, och rapporteras även ha testsuttit svenskens bil, skriver nyhetsbyrån AFP.

Det mesta tyder dock på att van der Garde trots domstolsbeslutet inte får köra loppet eftersom han inte fått sin "superlicens", vilket det internationella bilsportförbundet Fia kräver för att man ska få köra formel 1.

Konstruktiva samtal

TT rapporterar att samtidigt som träningen pågick i Albert Park träffades parterna i konflikten i domstolen. Motorsportjournalisten Adam Cooper skriver på Twitter att domaren pratade om att fallet kan komma att avslutas nästa vecka, alltså efter söndagens lopp.

Det skulle i så fall innebära att de ordinarie förarna Ericsson och Nasr kan köra loppet. Enligt Cooper säger van der Gardes advokat att parterna haft konstruktiva samtal och ska fortsätta under kvällen. Domstolsförhandlingarna återtas sedan på lördagsförmiddagen, australisk tid.