Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus första ord efter petningen: "Är tacksam för att få kört i Formel 1"

Marcus Ericsson petas från de prestigefyllda platserna som Saubers två första förare. Nu berättar han själv om beskedet.
"Jag hade älskat att fortsätta på den inslagna banan", säger han i ett pressmeddelande.

Marcus Ericssons tid som racingförare i Formel 1 ser ut att vara över. Att vara tredjeförare innebär i praktiken att rollen inskränks till att köra enstaka tidsträningar och tester.

Nu berättar han själv om sina intryck efter beskedet att han inte ingår i Saubers framtidsplaner under rejsen.

"Jag är tacksam för de fem senaste åren körandes i Formel 1. Jag är väldigt stolt över att ha representerat Sauber under fyra av de åren, och för att ha kört för ett sådant ikoniskt märke som Alfa Romeo den senaste säsongen", säger han och fortsätter:

"Jag skulle älskat att ha fortsatt på den här vägen, men att ha en förare som Kimi Räikkönen är en fantastisk möjlighet för hela teamet. Framöver kommer jag att fortsätta bidra till utvecklingen av teamet såsom jag alltid har gjort, att vara dedikerad och supporta allt jag kan."