Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus gör tummen upp från sjuksängen

(uppdaterad 15.45) Marcus Ericsson har nu fått lämna sjukhuset efter kraschen på träning inför Storbritanniens GP.

Annons

Marcus Ericsson kraschade våldsamt på den sista träningen inför söndagens race på Silverstone, och kom inte till start i kvalet två timmar senare.

Det var 20 minuter kvar av passet när Örebroföraren gled ut på konstgräset i Stowekurvan. Svensken tappade kontrollen över sin Sauberbil och for rakt in i barriären.

Smällen blev våldsam och bilen demolerad.

Ericsson kunde för egen hand kliva ur vraket men lite senare kom beskedet att Örebroföraren förts till sjukhus för en kontrollundersökning.

– Det var en ordentlig smäll. Det tar tvärstopp, ratten flyger bort och knäna slår i chassit, säger Viasat Motors F1-kommentator Janne Blomqvist.

– Det är inget ovanligt att se att man krascher där (i Stowkurvan). Det har vi sett många, många gånger förut, speciellt när det är lite blött så finns det ingenting som tar stopp. Det var en ordentligt smäll och bilen har tagit stor, stor skada, säger Eje Elgh, expertkommentator i tv och Marcus personlige rådgivare.

Vid 13.30-tiden kom beskedet att Ericsson missade dagens kval som startade en halvtimme senare, i stället fördes Kumlasonen till sjukhuset i Oxford för att kontroller.

"Inget kval för Ericsson, har precis kommit till sjukhus för kontroll", skrev Blomqvist på Twitter.

– Senaste nytt är att han (Marcus) för säkerhets skull är tagen till sjukhus. Han är på väg dit nu och han har sällskap av Alexander (Elgh), hans assistent och tränare, säger Elgh till Viasat och fortsätter:

– Marcus är naturligtvis omhändertagen av banans sjukhuspersonlan, men även av den personlige läkaren Riccardo Ceccarelli, som varit där rapporterar att Marcus hade lite discomfort, hur man nu ska översätta det (obehag, reds anm), i magtrakten. Vilket inte är så konstigt med tanke på den smällen. Första tecknen var positiva, men man vill ändå kolla allting på sjukhus.

Vid 15.40-tiden

twittrade Sauberteamet: "Goda nyheter: Vi är väldigt glada att Marcus är ok! Han är redan på väg tillbaka till banan".

Det återstår att se om Ericsson kommer till start i söndagens race.

Janne Blomqvist skriver på Twitter:

"Angående start i morgon för Ericsson så ska FIA (internationella bilsportförbundet) göra en ny obligatorisk läkarundersökning innan racet i morgon som avgör om han ska få köra".

Ericssons stallkompis Felipe Nasr slutade sist av förarna som kom till start i kvalet, och får därmed starta från 21:a ruta i söndagens race. Kommer Ericsson över huvud taget till start får han förmodligen starta från depån.

– Jag hade mycket obalans och överstyrning i kvalet. Annars har jag varit nöjd med bilen den här helgen, så det är klart att det här är en stor besvikelse, säger Nasr till Viasat.

Under kvalet kom dessutom beskedet att Ericson flyttas ned fem placeringar i starten av söndagens race. Detta för ett växellådsbyte till följd av kraschen. Det är dock enbart av akademisk betydelse eftersom Ericsson redan är placerad sist och dessutom är det osäkert om han över huvud taget kommer till start.

Även Sebastian Vettel flyttas ned fem placeringar på gridden på grund av växellådsbyte. Vettel var sexa i kvalet och startar därmed som elva i söndagens lopp.

Kvalet toppades i vanlig ordning av Mercedes. Lewis Hamilton startar i pole position med stallkompisen Nico Rosberg vid sin sida. Trea i kvalet blev Max Verstappen.

Vid 17-tiden på lördagen bröt Marcus själv tystnaden och twittrade en bild på sig själv från sjukhuset i Oxford, där han gjorde tummen upp: "Tillbaka i depån efter kontroller på sjukhuset. Allting ser bra ut, jag är bara lite öm. Tack för alla meddelanden, och också ett stort tack till all sjukvårdsperosnal på Silverstone och på Oxfords sjukhus för deras vänlighet och deras professionella hjälp", skriver Marcus.

Se kraschen här! (extern länk)