Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus grymma uppkörning: Slutade tolva efter vild duell

Marcus Ericsson slutade på tolfte plats i Bahrains F1-lopp efter att ha kört upp sig fem placeringar och hållit Pascal Wehrlein bakom sig i en grym duell sista fem varven.

Läs ikapp allt om racet i NA:s direktrapport ovan!

Mercedesföraren Nico Rosberg tog femte raka segern efter tre förra hösten och en i premiären i Australien.

Marcus Ericsson startade från 17:e ruta och körde alltså upp sig till tolfte i ett mycket händelserikt lopp där Ericsson var ensam om att köra en tvåstoppsstrategi som gjorde att han i slutet av loppet fick köra mycket defensivt för att hålla hårt attackerande Manorföraren Pascal Wehrlein bakom sig.

– Ett okej resultat med den bilen vi har, tycker jag. Tyvärr hade vi inget tryck i motorn de första fem varven. Det var frustrerande, och jag vet inte vad det blev för fel. Sedan var farten överlag i racet bra, men jag fastnade bakom ett par bilar lite för länge, säger Marcus till Viasat.

– Tyvärr var jag tvungen att spara bränsle sista stinten, för vi hade räknat lite fel, så det blev omöjligt att försvara poängplatsen. Jag fick spara bränsle varje kurva varje varv sista stinten, däcken var inga problem, annars tror jag att det kunde ha blivit mycket bättre.

Läs mer om racet i måndagens NA, papperstidningen, som går att köpa som e-tidning nedan!