Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus hedrar Ronnie i Monaco

1974 vann Ronnie Peterson Monacos Grand Prix. 40 år senare tänker Marcus Ericsson hedra Ronnie i samband med helgens F1-lopp i Monte Carlo.

Annons

- Vi har ett par coola saker som planeras för att fira hans minne under racehelgen och jag är säker på att det kommer att bli känslomässigt för dom i depån som minns honom, säger Marcus i ett pressmeddelande.

Ronnie Peterson från Örebro körde 123 F1-lopp och vann tio. En av segrarna kom i Monaco 1974. Lagom till 40-årsjubileumet av den triumfen planerar Marcus Ericsson en hyllning av sin framlidne F1-kollega från Närke.

- Det är en stor ära för mig att som svensk F1-förare följa i hans fotspår, framför allt med tanke på att jag kommer från samma del av Sverige. Och även om jag vet att vi inte kommer att slåss om segern som han gjorde, så ska jag göra det bästa jag kan för att hylla honom och hans arv, säger Marcus i ett pressmeddelande från Caterhamstallet.

Marcus fortsätter:

- Senaste veckorna har jag fått många frågor om vad Senna betytt för mig men jag svarar  att det är Ronnie som verkligen inspirerat mig, även om jag inte såg honom köra, eftersom jag är från Sverige och Kumla. Ronnie är hjälten nummer ett.

Ronnie Peterson avled i sviterna av en krasch på Monzabanan i Italien i september 1978. Han blev tvåa i F1-VM två gånger och trea en gång. Han är fortfarande Sveriges främste racerförare genom tiderna.